Friday, May 23, 2014

Soupe aux courgettes et quinoa servie avec du pain de kamut / Zucchini and Quinoa Soup served with kamut bread / Supa de zucchini si quinoa servita cu paine de kamut



Soupe aux courgettes et quinoa servie avec du pain de kamut




Ingrédients (donnent un chaudron de 8 l = environ 15 portions):
 
-          7-8 courgettes râpées ; 
            1/3 tasse quinoa rincé
-          2 gousses d’ail bio émincées ;
-          1 oignon moyen émincé ;
-          3-4 c. huile d’olives première pression à froid ;
-          1 c. sel sans iode ;
-          ¼ c. à thé poivre moulu ;
-          ½ c. à thé poudre de paprika doux ;
-          une grosse carotte râpée ;
-          un poivron doux en petits dés (optionnel);
-          ½ tasse persil vert émincé ;
-          ½ tasse d’aneth vert émincé;
-          2 c. vinaigre de cidre de pommes bio;
-          1 tasse (250 ml) crème de soya bio.



Préparation :
Faire revenir l’oignon et l’ail dans l’huile à feu doux pendant 2-3 min.

Ajouter la carotte et le poivron et continuer la cuisson encore 1-2 min.

Ajouter le sel, poivre, 2 tasses d'eau de source et le quinoa et faire bouillir pendant 10 minutes ou jusqu'à ce que le quinoa soit presque cuit.

Ajouter les courgettes, les fines herbes et assez d’eau pour recouvrir le tout de 2-3 cm. 
Faire bouillir la soupe pendant 3 min. à feu doux.

Ajouter le vinaigre et laisser cuire encore 1 min.

Éteindre le feu, ajouter la crème de soya et remuer pendant une minute.

Servir chaud avec du pain de kamut ou épeautre.

Bon appétit! Pofta buna!





Zucchini Soup served with kamut bread


Ingredients:
-          7-8 shredded zucchini;
           1/3 cup rinced quinoa;
-          1 chopped onion;
-          2 minced garlic cloves;
-          3-4 tablespoons first cold pressed olive oil;
-          1 tablespoon iodine-free salt;
-          ¼ teaspoon black pepper powder;
-          ½ teaspoon red bell powder (paprika);
-          1 shredded carrot;
-          1 chopped sweet pepper (optional);
-          1 cup chopped fresh parsley;
-          1 cup chopped fresh dill;
-          2 tablespoons organic apple cider vinegar;
-          1 cup organic soy cream.

Instructions:

Stir the onions and garlic in oil for 2-3 min. 


Add the carrot, salt, and pepper and continue cooking for another 2-3 min.

Add the quinoa and 2 cups of water and boil for 10 min or until the quinoa is almost cooked.

Add the zucchini, greens, salt, pepper  and water to cover the ingredients for about 2-3 cm. 

Add the vinegar and let it boil for 1 min.

Turn off the heat, add the soy cream and stir.

Enjoy it with kamut or spelt bread. Pofta buna!

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*ROMANA*



Supa de dovlecei si quinoa servita cu paine de kamut


Ingrediente:
-          7-8 dovlecei razuiti;
           1/3 cana quinoa spalata si strecurata
-          o ceapa maruntita;
-          2 catei de usturoi bio maruntiti;
-          3-4 linguri de ulei de masline prima presare la rece;
-          o lingura sare neiodata;
-          ¼ lg-ta. piper macinat;
-          ½ lg-ta. boia de ardei dulce;
-          un morcov razuit;
-          un ardei dulce maruntit (optional);
-          1/2 cana frunze de patrunjel maruntite;  
           1/2 cana marar verde maruntit;
-          2 lg. otet de cidru de mere bio;
-          o cana de smantana de soia bio;


Preparare:
 
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei (2-3 min).


Se adauga morcovul si ardeiul si se calesc toate in continuare 2-3 min.

Se adauga quinoa si doua cani de apa si se lasa sa fiarba 10 minute sau pana cand e aproape fiarta quinoa.

Se adauga dovleceii, verdeturile si apa filtrata cat sa acopere de doua degete.

Se adauga sarea, piperul si boiaua si se fierbe totul la foc mediu aprox. 2-3 min.

Se adauga otetul si se fierbe 1 min., dupa care se opreste focul.

Se adauga smantana de soia si se amesteca. 

Pofta buna!
 


 

2 comments:

  1. hmmm ... arata super draga mea! abia astept sa o gust! felicitari pentru treaba buna!

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