Soupe aux courgettes et quinoa servie
avec du pain de kamut
Ingrédients (donnent un chaudron de 8 l = environ 15 portions):
-
7-8 courgettes
râpées ;
1/3 tasse quinoa rincé
1/3 tasse quinoa rincé
-
2 gousses d’ail bio émincées ;
-
1 oignon moyen émincé ;
-
3-4 c. huile d’olives première pression à froid ;
-
1 c. sel sans
iode ;
-
¼ c. à thé poivre moulu ;
-
½ c. à thé poudre de paprika doux ;
-
une grosse carotte râpée ;
-
un poivron doux en petits dés (optionnel);
- ½ tasse persil vert émincé ;
- ½ tasse d’aneth vert émincé;
-
2 c. vinaigre de cidre de pommes bio;
-
1 tasse (250 ml) crème de soya bio.
Préparation :
Faire revenir l’oignon et l’ail dans l’huile à feu doux
pendant 2-3 min.
Ajouter la carotte et le poivron et continuer la cuisson encore 1-2 min.
Ajouter le sel, poivre, 2 tasses d'eau de source et le quinoa et faire bouillir pendant 10 minutes ou jusqu'à ce que le quinoa soit presque cuit.
Ajouter les courgettes, les fines herbes et assez d’eau pour recouvrir le tout de 2-3 cm.
Ajouter la carotte et le poivron et continuer la cuisson encore 1-2 min.
Ajouter le sel, poivre, 2 tasses d'eau de source et le quinoa et faire bouillir pendant 10 minutes ou jusqu'à ce que le quinoa soit presque cuit.
Ajouter les courgettes, les fines herbes et assez d’eau pour recouvrir le tout de 2-3 cm.
Faire bouillir la soupe pendant
3 min. à feu doux.
Ajouter le vinaigre et laisser cuire encore 1 min.
Éteindre le feu, ajouter la crème de soya et remuer pendant une minute.
Servir chaud avec du pain de kamut ou épeautre.
Bon appétit! Pofta buna!
Ajouter le vinaigre et laisser cuire encore 1 min.
Éteindre le feu, ajouter la crème de soya et remuer pendant une minute.
Servir chaud avec du pain de kamut ou épeautre.
Bon appétit! Pofta buna!
Zucchini Soup served with
kamut bread
Ingredients:
Ingredients:
-
7-8 shredded zucchini;
1/3 cup rinced quinoa;
1/3 cup rinced quinoa;
- 1 chopped onion;
-
2 minced garlic cloves;
-
3-4 tablespoons first cold pressed olive oil;
-
1 tablespoon iodine-free salt;
-
¼ teaspoon black pepper powder;
-
½ teaspoon red bell powder (paprika);
-
1 shredded carrot;
-
1 chopped sweet pepper (optional);
-
1 cup chopped fresh parsley;
-
1 cup chopped fresh dill;
-
2 tablespoons organic apple cider
vinegar;
-
1 cup organic soy cream.
Instructions:
Stir the onions and garlic in oil for 2-3 min.
Add the carrot, salt, and pepper and continue cooking for another 2-3 min.
Add the quinoa and 2 cups of water and boil for 10 min or until the quinoa is almost cooked.
Add the zucchini, greens, salt, pepper and water to cover the ingredients for about 2-3 cm.
Add the vinegar and let it boil for 1 min.
Turn off the heat, add the soy cream and stir.
Enjoy it with kamut or spelt bread. Pofta buna!
Stir the onions and garlic in oil for 2-3 min.
Add the carrot, salt, and pepper and continue cooking for another 2-3 min.
Add the quinoa and 2 cups of water and boil for 10 min or until the quinoa is almost cooked.
Add the zucchini, greens, salt, pepper and water to cover the ingredients for about 2-3 cm.
Add the vinegar and let it boil for 1 min.
Turn off the heat, add the soy cream and stir.
Enjoy it with kamut or spelt bread. Pofta buna!
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*ROMANA*
*ROMANA*
Supa de dovlecei si quinoa servita cu
paine de kamut
Ingrediente:
Ingrediente:
-
7-8 dovlecei
razuiti;
1/3 cana quinoa spalata si strecurata
1/3 cana quinoa spalata si strecurata
- o ceapa maruntita;
-
2 catei de
usturoi bio maruntiti;
-
3-4 linguri
de ulei de masline prima presare la rece;
-
o lingura
sare neiodata;
-
¼ lg-ta.
piper macinat;
-
½ lg-ta. boia
de ardei dulce;
-
un morcov
razuit;
-
un ardei
dulce maruntit (optional);
- 1/2 cana frunze
de patrunjel maruntite;
1/2 cana marar verde maruntit;
1/2 cana marar verde maruntit;
-
2 lg. otet de
cidru de mere bio;
-
o cana de smantana de soia bio;
Preparare:
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei (2-3 min).
Se adauga morcovul si ardeiul si se calesc toate in continuare 2-3 min.
Se adauga quinoa si doua cani de apa si se lasa sa fiarba 10 minute sau pana cand e aproape fiarta quinoa.
Se adauga dovleceii, verdeturile si apa filtrata cat sa acopere de doua degete.
Se adauga sarea, piperul si boiaua si se fierbe totul la foc mediu aprox. 2-3 min.
Se adauga otetul si se fierbe 1 min., dupa care se opreste focul.
Se adauga smantana de soia si se amesteca.
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei (2-3 min).
Se adauga morcovul si ardeiul si se calesc toate in continuare 2-3 min.
Se adauga quinoa si doua cani de apa si se lasa sa fiarba 10 minute sau pana cand e aproape fiarta quinoa.
Se adauga dovleceii, verdeturile si apa filtrata cat sa acopere de doua degete.
Se adauga sarea, piperul si boiaua si se fierbe totul la foc mediu aprox. 2-3 min.
Se adauga otetul si se fierbe 1 min., dupa care se opreste focul.
Se adauga smantana de soia si se amesteca.
Pofta buna!
hmmm ... arata super draga mea! abia astept sa o gust! felicitari pentru treaba buna!
ReplyDeleteMultumesc, Nicoleta. :-)
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