Wednesday, May 28, 2014

Sauce blanche aux asperges servie avec des ‘tagliatelle’ de courgettes et carottes / Asparagus White Sauce on Zucchini and Carrot ‘Tagliatelle’ / Sos alb cu sparanghel servit cu ‘tagliatelle’ de dovlecel si morcov



Sauce blanche aux asperges et tomates, servie avec des ‘tagliatelle’ de courgettes et carottes





Ingrédients pour la sauce :
-          un gros oignon en petits dés;
-          2 gousses d’ail émincées (optionnel);
-          un poivron doux en petits dés;
-          2 grosses poignées d’asperges coupées en morceaux de 2-3 cm;
-          2 tomates en quartiers;
-          4-5 c. huile d’olives première pression à froid;
-          2 tasses (500 ml) crème de soya bio;
-          1 c. à thé de sel sans iode;
-          ½ c. à thé de poivre moulu;
-          une poignée de persil vert émincé;
-          une poignée d’aneth vert émincé.


Préparation :
Passer les tomates au mélangeur pour qu’elles deviennent une sauce homogène. Faire revenir l’oignon et l’ail dans l’huile à feu doux pendant 2-3 min. Ajouter le poivron et continuer la cuisson encore 2-3 min. Ajouter le sel, poivre, les asperges et la sauce tomate et les laisser cuire pendant un autre 2-3 min, en remuant doucement avec une cuillère en bois. Les légumes doivent rester à moitié crues. Arrêter le feu, ajouter la crème de soya, le persil et l’aneth et remuer encore pendant 1-2 min, pour que le tout se chauffe et que les arômes s’entremêlent. Servir sur pâtes de riz, kamut, épeautre, maïs bio, ou pâtes de courges ou autres légumes. Dans la photo, la sauce est servie sur des ‘tagliatelle de zucchini et carotte. 

Ingrédients pour les ‘tagliatelle’ :
-          5-6 courgettes blancs (ou 3 zucchini verts);
-          2-3 carottes moyennes.

Préparation :

Peler les légumes et les laver. Continuer à ‘peler’ à l’aide de l’épluche-patate pour créer des ‘tagliatelle’. Mélanger les deux sortes de ‘tagliatelle’, les saler et poivrer au goût (si désiré) et servir avec la sauce blanche.
Bon appétit! Pofta buna!

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*ENGLISH*

  Asparagus White Sauce on Zucchini and Carrot ‘Tagliatelle’


Ingredients:
-          1 chopped onion;
-          2 minced garlic cloves (optional);
-          1 chopped sweet pepper;
-          2 asparagus bunches, cut in pieces of 2-3 cm;
-          2 tomatoes cut in pieces for the blender;
-          3-4 tablespoons first cold pressed olive oil;
-          1 cup organic soy cream;
-          1 tablespoon iodine-free salt;
-          ¼ teaspoon black pepper powder;
-          1 cup chopped fresh parsley;
-          1 cup chopped fresh dill;

Instructions:
Mix the tomatoes in the blender to obtain a smooth sauce. Stir the onions and garlic in oil, at medium heat, for 2-3 min. Add the pepper and continue cooking for another 2-3 min. Add the salt, pepper asparagus and tomato sauce and continue cooking for another 2-3 min., stirring gently with a wooden spoon.  The vegetables must stay firm and half-cooked. Turn off the heat, add the soy cream, parsley and dill, and stir for 1-2 min. to mix the flavours. Enjoy it with rice, spelt, or kamut pasta, organic corn or vegetables. In the picture, the sauce was served on zucchini and carrot ‘tagliatelle’. 

Ingredients for the ‘tagliatelle’:
-          5-6 white zucchini (or 3-4 green zucchini);
-          2-3 carrots.

Instructions:
Peel and wash the vegetables. Continue ‘peeling’ to create the ‘tagliatelle’. Mix the ‘tagliatelle’ together, add salt and pepper (if desired), and serve with the white sauce.
Enjoy! Bon appétit! Pofta buna!




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*ROMANA*

 Sos alb cu sparanghel servit cu ‘tagliatelle’ de dovlecel si morcov

 Ingrediente pt. sos:

-          o ceapa mare maruntita;
-          2 catei de usturoi maruntiti (optional);
-          un ardei dulce taiat bucatele;
-          2 legaturi de sparanghel;
-          2rosii moi taiate in 6;
-          4-5 lg. ulei de masline prima presare la rece;
-          2 cani (500 ml) ‘smantana’ de soia;
-          sare neiodata si piper dupa gust;
-          o mana de patrunjel verde si una de marar, maruntit;
-          cateva frunze de leustean maruntite;
 
Preparare :
Se amesteca rosiile in robotul culinar pana cand devin un sos omogen. Se calesc ceapa cu usturoiul in ulei timp de 2-3 min. la foc mediu. Se adauga ardeiul si se mai caleste totul inca timp de 2-3 min. Se adauga sarea, piperul, sparanghelul si sosul de rosii si se continua calirea la foc mediu inca 2-3 min. Legumele trebuie sa ramana relativ crude, si sa fie doar inmuiate si incalzite. Se opreste focul, se toarna ‘smantana’ de soia, se adauga patrunjelul si se amesteca 1-2 min., pana se incalzeste bine totul si se intrepatrund aromele.
Se serveste cu paste de orez, kamut, spelt, porumb bio, sau cu ‘paste’ din spaghetti sau alte legume. In poza sosul a fost servit cu ‘tagliatelle’ din zucchini si morcov.



Ingrediente pt. ‘tagliatelle’:

-          5-6 dovlecei albi (sau 3-4 dovlecei verzi);
-          2-3 morcovi medii;

Preparare:
Se curata legumele de coaja si se spala. Se continua ‘curatarea’ cu ajutorul cutitului de legume pt. a crea ‘tagliatelle’. Se amesteca ‘tagliatelle’-le impreuna, se adauga sare si piper (dupa preferinte) si se servesc cu sos.

Pofta buna!

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