Sauce blanche aux
asperges et tomates, servie avec des ‘tagliatelle’ de courgettes et carottes
Ingrédients pour
la sauce :
-
un gros oignon en petits dés;
-
2 gousses d’ail émincées (optionnel);
-
un poivron doux en petits dés;
-
2 grosses poignées d’asperges coupées en
morceaux de 2-3 cm;
-
2 tomates en quartiers;
-
4-5 c. huile d’olives première pression à froid;
-
2 tasses (500 ml) crème de soya bio;
-
1 c. à thé de sel sans iode;
-
½ c. à thé de poivre moulu;
-
une poignée de persil vert émincé;
Préparation :
Passer les tomates au mélangeur pour qu’elles deviennent une
sauce homogène. Faire revenir l’oignon et l’ail dans l’huile à feu doux pendant
2-3 min. Ajouter le poivron et continuer la cuisson encore 2-3 min. Ajouter le
sel, poivre, les asperges et la sauce tomate et les laisser cuire pendant un
autre 2-3 min, en remuant doucement avec une cuillère en bois. Les légumes
doivent rester à moitié crues. Arrêter le feu, ajouter la crème de soya, le
persil et l’aneth et remuer encore pendant 1-2 min, pour que le tout se chauffe
et que les arômes s’entremêlent. Servir sur pâtes de riz, kamut, épeautre, maïs
bio, ou pâtes de courges ou autres légumes. Dans la photo, la sauce est servie
sur des ‘tagliatelle de zucchini et carotte.
Ingrédients pour
les ‘tagliatelle’ :
-
5-6 courgettes blancs (ou 3 zucchini verts);
-
2-3 carottes moyennes.
Peler les légumes et les laver. Continuer à ‘peler’ à l’aide
de l’épluche-patate pour créer des ‘tagliatelle’. Mélanger les deux sortes de
‘tagliatelle’, les saler et poivrer au goût (si désiré) et servir avec la sauce
blanche.
Bon appétit! Pofta buna!
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*ENGLISH*
Ingredients:
- 1 chopped onion;
- 2 minced garlic cloves (optional);
- 1 chopped sweet pepper;
- 2 asparagus bunches, cut in pieces
of 2-3 cm;
- 2 tomatoes cut in pieces for the
blender;
- 3-4 tablespoons first cold pressed
olive oil;
- 1 cup organic soy cream;
- 1 tablespoon iodine-free
salt;
- ¼ teaspoon black pepper powder;
- 1 cup chopped fresh parsley;
- 1 cup chopped fresh dill;
Mix the tomatoes in the blender to obtain a smooth sauce. Stir the onions and garlic in oil, at medium heat, for 2-3 min. Add the pepper and continue cooking for another 2-3 min. Add the salt, pepper asparagus and tomato sauce and continue cooking for another 2-3 min., stirring gently with a wooden spoon. The vegetables must stay firm and half-cooked. Turn off the heat, add the soy cream, parsley and dill, and stir for 1-2 min. to mix the flavours. Enjoy it with rice, spelt, or kamut pasta, organic corn or vegetables. In the picture, the sauce was served on zucchini and carrot ‘tagliatelle’.
Ingredients for the ‘tagliatelle’:
- 5-6 white zucchini (or 3-4 green
zucchini);
- 2-3 carrots.
Peel and wash the vegetables. Continue ‘peeling’ to create the ‘tagliatelle’. Mix the ‘tagliatelle’ together, add salt and pepper (if desired), and serve with the white sauce.
Enjoy! Bon appétit! Pofta buna!
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*ROMANA*
Sos alb cu sparanghel
servit cu ‘tagliatelle’ de dovlecel si morcov
-
o ceapa mare maruntita;
-
2 catei de usturoi maruntiti (optional);
-
un ardei dulce taiat bucatele;
-
2 legaturi de sparanghel;
-
2rosii moi taiate in 6;
-
4-5 lg. ulei de masline prima presare la rece;
-
2 cani (500 ml) ‘smantana’ de soia;
-
sare neiodata si piper dupa gust;
-
o mana de patrunjel verde si una de marar, maruntit;
-
cateva frunze de leustean maruntite;
Preparare :
Se amesteca rosiile in robotul culinar pana cand devin un
sos omogen. Se calesc ceapa cu usturoiul in ulei timp de 2-3 min. la foc mediu.
Se adauga ardeiul si se mai caleste totul inca timp de 2-3 min. Se adauga
sarea, piperul, sparanghelul si sosul de rosii si se continua calirea la foc
mediu inca 2-3 min. Legumele trebuie sa ramana relativ crude, si sa fie doar
inmuiate si incalzite. Se opreste focul, se toarna ‘smantana’ de soia, se
adauga patrunjelul si se amesteca 1-2 min., pana se incalzeste bine totul si se
intrepatrund aromele.
Se serveste cu paste de orez, kamut, spelt, porumb bio, sau
cu ‘paste’ din spaghetti sau alte legume. In poza sosul a fost servit cu ‘tagliatelle’
din zucchini si morcov.
-
5-6 dovlecei albi (sau 3-4 dovlecei verzi);
-
2-3 morcovi medii;
Preparare:
Se curata legumele
de coaja si se spala. Se continua ‘curatarea’ cu ajutorul cutitului de
legume pt. a crea ‘tagliatelle’. Se amesteca ‘tagliatelle’-le impreuna, se
adauga sare si piper (dupa preferinte) si se servesc cu sos.
Pofta buna!
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