Ghiveci cu vinete si dovlecei
Ingrediente :
-
2 vinete mari;
-
3-4 dovlecei taiati in rondele;
-
2 cepe mari;
-
un catel de usturoi bio maruntit;
-
4-5 roşii medii;
-
o legătură de pătrunjel si una de mărar, tocate;
-
un ardei gras;
-
2 lg. ulei de masline prima presare la rece;
-
sare şi piper.
Preparare:
Cepele curatate taie rondele si se pun la calit impreuna cu usturoiul si uleiul, într-o tigaie mare si inalta (sau o oala), la foc mic, 4-5 min.
Cepele curatate taie rondele si se pun la calit impreuna cu usturoiul si uleiul, într-o tigaie mare si inalta (sau o oala), la foc mic, 4-5 min.
Se adauga vinetele taiate cubuleţe, dovleceii si ardeiul in feliute mici
si se calesc continuare inca 4-5 min. Se pune sare si piper dupa gust.
Rosiile se taie in doua sau in patru si se reduc in pure in ‘blender’,
se toarna in tigaie impreuna cu verdeturile, peste restul ingredientelor si se
fierbe totul la foc mic 5-7 min.
In poza ghiveciul e servit cu hrisca fiarta.
Pofta buna!
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment