Sos alb cu naut verde si ciuperci-cu
spaghetti de dovleac
Ingrediente :
-
o ceapa mare maruntita;
-
2 catei de usturoi maruntiti;
-
un ardei dulce taiat bucatele;
-
2 cani de naut verde fiert ‘al dente’;
-
250 g. ciuperci taiate felii;
-
4-5 lg. ulei de masline prima presare la rece;
-
2 lg. otet de cidru de mere bio;
-
2 cani (500 ml) ‘smantana’ de soia;
-
sare neiodata si piper dupa gust;
-
2 lg. patrunjel verde maruntit;
Preparare :
Se calesc ceapa cu usturoiul in ulei timp de 2-3 min. la foc
mediu. Se adauga ardeiul si se mai caleste totul inca timp de 2-3 min. Se
adauga sarea, piperul, nautul si ciupercile si se continua calirea la foc mediu
inca 2-3 min. Legumele trebuie sa ramana relativ crude, si sa fie doar inmuiate
si incalzite. Se adauga otetul si se amesteca un minut. Se opreste focul si se
toarna ‘smantana’ de soia, se adauga patrunjelul si se amesteca 1-2 min., pana
se incalzeste bine totul.
Se serveste cu paste de orez, kamut, spelt, porumb bio, sau
cu ‘paste’ din spaghetti sau alte legume. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment