Friday, May 16, 2014

Pesto aux noix de Grenoble - Vegan Walnut Pesto - Pesto de nuci



Pesto aux noix de Grenoble



Ingrédients :
- 1 ½ tasses noix de Grenoble (idéalement hydratés 8 h à l'avance);
- 1 tasse persil frais;
- 1 tasse basilic frais;
- 4-5 gousses d’ail bio;
- 1/4 tasses huile d’olives p.p.à.f.;
- 3-4 c. à soupe flocons de levure alimentaire;
- 1 c. à thé sel sans iode;
- 1/3 c. à thé poivre noir moulu.

Préparation :
Placer tous les ingrédients dans le robot culinaire et mélanger à l’aide de la lame en ‘s’ jusqu’à l’obtention d’une crème homogène. Servir sur un lit de pâtes ou comme trempette sur des légumes crues. Bon appétit! Pofta buna!
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*ENGLISH*






Vegan Walnut Pesto 

  

Ingredients:

- 1 ½ cups walnuts (ideally hydrated overnight);
- 1 cup fresh parsley;
- 1 cup fresh basil;
- 4-5 organic garlic cloves;
- ¼ cups first cold pressed olive oil;
- 3-4 table spoons nutritional yeast flakes;
- 1 teaspoon iodine-free salt;
- 1/3 teaspoons black pepper powder.

Instructions:
Place all ingredients in the blender and mix with the ‘s’ shaped blade until it turns into a smooth creamy pesto. Serve over hot pasta or as a dip next to raw veggies. Enjoy! Bon appétit! Pofta buna!

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*ROMANA*


Pesto de nuci


 Ingrediente:
- 1 ½ cani nuca (preferabil hidratata peste noapte);
- 1 cana patrunjel proaspat;
- 1 cana busuioc proaspat;
- 4-5 catei de usturoi bio;
- ¼ cani ulei de masline prima presare la rece;
- 3-4 lg. fulgi de drojdie inactiva;
- 1 lg-ta sare fara iod si fara aditivi;
- 1/3 lg-te piper negru macinat.

Preparare:
Se amesteca toate ingredientele in robotul culinar cu ajutorul lamei in forma de ’s’ pana se obtine o crema omogena. Se serveste cu paste calde sau ca sos pt. legume crude. Pofta Buna!



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