Pain
aux pois-chiches et patates
Ingrédients:
- 3 tasses pois-chiches cuits (hydratés
au paravent pendant la nuit);
- 2
tasses patates en quartiers, cuites et écrasées (remplacent l’œuf);
- 1 tasse flocons d’épeautre;
- 2-3 gousses d’ail;
- ½ tasse persil vert émincé;
- ½ tasse aneth vert émincé;
- sel sans iode et condiments bio au
choix;
- 2-3
c. à table huile d’olives première pression à froid pour l’éteindre au fond du
plat allant au four.
Préparation :
Placer
les pois-chiches, l’ail et les feuilles vertes dans le robot culinaire et mélanger le tout à l’aide de la lame en ‘s’
pour l’obtention d’une pâte homogène. Verser le mélange dans un plat allant au
four huilé et cuire à 375 F pendant 30-40 min.
Servir
avec des légumes crues et accompagnements au choix. Dans la photo, il est servi
avec des patates grecques au four et une sauce crue de tomates-basilic-tahini. Voici la recette pour la sauce:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/06/sauce-crue-aux-tomates-et-basilic.html
Bon
appétit! Pofta buna!
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*ENGLISH*
Chick Pea and Potato Bread
Inspiration: Ella Sandu
- http://veganmaestraw.wordpress.com/2014/04/04/falafel-vegan-cu-sos-tahini-de-rosii/
Ingredients:
- 3
cups boiled chick peas (hydrated overnight);
- 2 cups peeled potatoes, boiled in
salted water and mashed (replaces the egg);
- 1 cup
spelt flakes;
- 2-3
garlic cloves;
- ½
cups chopped parsley leaves;
- ½
cups chopped dill leaves;
- iodine-free salt
and organic spices to taste;
- ¼ cups first cold pressed olive oil for the oven tray;
Instructions:
Place chick peas, garlic cloves and the green leaves
in the blender and mix with the ‘s’ shaped blade until it turns into a smooth paste. Pour the
mixture into the oiled oven tray and cook at 375 F for 30-40 min. Serve with
raw vegetables and baked potatoes or other vegan side dishes. In the picture
below, it was served with Greek baked potatoes and raw tomato-basil-tahini
sauce. Here is the recipe for the sauce:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/06/sauce-crue-aux-tomates-et-basilic.html
Enjoy! Bon
appétit! Pofta buna!
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*ROMANA*
Drob de naut si cartofi
Inspiratie: Ella
Sandu - http://veganmaestraw.wordpress.com/2014/04/04/falafel-vegan-cu-sos-tahini-de-rosii/
Ingrediente:
-
3 cani naut fiert (hidratat cel putin 8 ore in
prealabil);
-
2 cani cartofi fierti si zdrobiti (inlocuiesc
oul)
-
1 cana fulgi de spelt;
-
2-3 catei de usturoi bio;
-
½ cana patrunjel verde maruntit;
-
½ cana marar verde maruntit;
-
2 lg. leustean verde maruntit;
-
condimente bio si sare neiodata si fara aditivi,
dupa gust;
-
ulei de masline prima presare la rece pt. uns
tava;
Preparare:
Nautul, usturoiul si verdeturile se amesteca in robotul de
bucatarie cu lama in forma de ‘s’. Se toarna intr-un bol impreuna cu restul
ingredientelor, cu exceptia uleiului, si se amesteca cu o lingura de lemn sau
cu mana. Se aseaza intr-o forma de chec unsa cu ulei, si se da la cuptor la o
temperatura de 375 grade F, timp de 30-40 min.
Se serveste cu cartofi grecesti
la cuptor, salate variate de legume crude si / sau cu sosuri crude de
legume. In poza de fata, l-am servit cu
cartofi grecesti la cuptor si sos crud de rosii si tahini. Reteta pt. sos aici:
http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/06/sauce-crue-aux-tomates-et-basilic.html
Pofta buna!
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