Thursday, May 22, 2014

Pain aux pois-chiches et patates / Chick Pea and Potato Bread / Drob de naut si cartofi





Pain aux pois-chiches et patates 








Ingrédients:
-           3 tasses pois-chiches cuits (hydratés au paravent pendant la nuit);
-           2 tasses patates en quartiers, cuites et écrasées (remplacent l’œuf);
-           1 tasse flocons d’épeautre;
-           2-3 gousses d’ail;
-           ½ tasse persil vert émincé;
-           ½ tasse aneth vert émincé;
-           sel sans iode et condiments bio au choix;
-           2-3 c. à table huile d’olives première pression à froid pour l’éteindre au fond du plat allant au four.


Préparation :
Placer les pois-chiches, l’ail et les feuilles vertes dans le robot culinaire et  mélanger le tout à l’aide de la lame en ‘s’ pour l’obtention d’une pâte homogène. Verser le mélange dans un plat allant au four huilé et cuire à 375 F pendant 30-40 min.  
Servir avec des légumes crues et accompagnements au choix. Dans la photo, il est servi avec des patates grecques au four et une sauce crue de tomates-basilic-tahini. Voici la recette pour la sauce: 

http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/06/sauce-crue-aux-tomates-et-basilic.html

 Bon appétit! Pofta buna!

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*ENGLISH*


Chick Pea and Potato Bread

 


Ingredients:
-           3 cups boiled chick peas (hydrated overnight);
-           2 cups peeled potatoes, boiled in salted water and mashed (replaces the egg);
-           1 cup spelt flakes;
-           2-3 garlic cloves;
-           ½ cups chopped parsley leaves;
-           ½ cups chopped dill leaves;
-           iodine-free salt and organic spices to taste;
-           ¼ cups first cold pressed olive oil for the oven tray;


Instructions:
Place chick peas, garlic cloves and the green leaves in the blender and mix with the ‘s’ shaped blade until it turns into a smooth paste. Pour the mixture into the oiled oven tray and cook at 375 F for 30-40 min. Serve with raw vegetables and baked potatoes or other vegan side dishes. In the picture below, it was served with Greek baked potatoes and raw tomato-basil-tahini sauce. Here is the recipe for the sauce: 

http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/06/sauce-crue-aux-tomates-et-basilic.html

 Enjoy! Bon appétit! Pofta buna!

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*ROMANA*


Drob de naut si cartofi





Ingrediente:

-          3 cani naut fiert (hidratat cel putin 8 ore in prealabil);
-          2 cani cartofi fierti si zdrobiti (inlocuiesc oul)
-          1 cana fulgi de spelt;
-          2-3 catei de usturoi bio;
-          ½ cana patrunjel verde maruntit;
-          ½ cana marar verde maruntit;
-          2 lg. leustean verde maruntit;
-          condimente bio si sare neiodata si fara aditivi, dupa gust;
-          ulei de masline prima presare la rece pt. uns tava;


Preparare:
Nautul, usturoiul si verdeturile se amesteca in robotul de bucatarie cu lama in forma de ‘s’. Se toarna intr-un bol impreuna cu restul ingredientelor, cu exceptia uleiului, si se amesteca cu o lingura de lemn sau cu mana. Se aseaza intr-o forma de chec unsa cu ulei, si se da la cuptor la o temperatura de 375 grade F, timp de 30-40 min.
Se serveste cu cartofi grecesti la cuptor, salate variate de legume crude si / sau cu sosuri crude de legume.  In poza de fata, l-am servit cu cartofi grecesti la cuptor si sos crud de rosii si tahini. Reteta pt. sos aici:

http://ioanarecipes.blogspot.ca/2014/06/sauce-crue-aux-tomates-et-basilic.html

Pofta buna!












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