Monday, May 19, 2014

Hamburgers aux pois-chiches et patates / Chick Pea-Potato Hamburgers / Hamburger sau chiftele naut-cartofi



Hamburgers aux pois-chiches et patates

Ingrédients:
-           3 tasses pois-chiches cuits (hydratés au paravent pendant la nuit);
-           2 tasses patates en quartiers, cuites (remplace l’œuf);
-           1 tasse flocons d’épeautre;
-           2-3 gousses d’ail;
-           o poignée de persil et une d’aneth vert;
-           sel sans iode et condiments bio au choix;
-           huile d’olives première pression à froid pour l’éteindre au fond du plat allant au four.

Préparation :

Placer les pois-chiches, l’ail et les feuilles verts dans le robot culinaire les couper à l’aide de la lame en ‘s’ pour l’obtention d’une pâte homogène. Verser le tout dans un bol et rajouter le reste des ingrédients (sauf l’huile). Bien remuer.
Éteindre l’huile au fond de la plaque allant au four, façonner la pâte en boulettes, les placer sur la plaque et la mettre au four à 350 F pendant 30 min. Tourner les boulettes à la moitié de la cuisson. Servir avec des légumes crues et accompagnements au choix. Bon appétit! Pofta buna!







Chick Pea-Potato Hamburgers 

Ingredients:
-           3 cups boiled chick peas (hydrated overnight);
-           2 cups potatoes, cut in four and boiled in salted water (replaces the egg);
-           1 cup spelt flakes;
-           2-3 garlic cloves;
-           ½ cups chopped parsley leaves;
-           ½ cups chopped dill leaves;
-           iodine-free salt and organic spices to taste;
-           - ¼ cups first cold pressed olive oil for the oven tray;

Instructions:
Place chick peas, garlic cloves and the green leaves in the blender and mix with the ‘s’ shaped blade until it turns into a smooth paste. Pour the mixture into a bowl and add the rest of the ingredients (except the oil). Mix well with a wooden spoon.
Spread the oil all over the tray surface. Shape the mixture into hamburgers, and place them on the tray, then place the tray in the oven and let it cook for 30 min. at 350 F. Turn the hamburgers after 15 min. Serve with raw vegetables and baked potatoes or other vegan side dishes. Enjoy! Bon appétit! Pofta buna!




Hamburger sau chiftele naut-cartofi

Ingrediente (pt. 7 chiftele mari):
-          3 cani de naut fiert (hidratat peste noapte in prealabil);
-          2 cani cartofi fierti cubulete (inlocuieste oul)
-          1 cana fulgi de spelt (sau alta cereala dupa preferinte);
-          2-3 catei de usturoi bio;
-          o mana de patrunjel si una de marar tocate;
-          2 lg. leustean verde maruntit;
-          condimente bio si sare (neiodata si fara aditivi) dupa gust;
-          ulei de masline prima presare la rece pt. uns tava;

Preparare:
Nautul, usturoiul si verdeturile se taie in robotul de bucatarie cu lama in forma de ‘s’. Se toarna intr-un bol impreuna cu restul ingredientelor, cu exceptia uleiului, si se amesteca cu o lingura de lemn sau cu mana. Se ruleaza in forma de chiftele sau placintele, sau mici (dupa pofta si imaginatia fiecaruia) si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, la o temperatura de 400 grade F, timp de 20 min. Dupa 20 min., se intorc pe partea cealalta, se tamponeaza cu ulei si se mai dau la cuptor inca 15 min. Se servesc cu salate variate de legume crude si / sau cu sosuri crude (raw) de legume.  Pofta buna!
 

 




No comments:

Post a Comment